Tesla listar robottaxi som under utveckling

Tidigt koncept på robottaxi från the The Boring Company – Teslas tunnelborrningsföretag.

I samband med Teslas senaste kvartalsrapport har en ny produkt dykt upp i en lista över tillverkarens nuvarande och kommande modeller. Nämligen en robottaxi. Att en robottaxi är på gång är kanske inget nytt.

Elon Musk har länge sagt att Tesla till tillverka en sådan. Och han pratade också om den i samband med årets första kvartalsrapport. Men nu är det första gången som Tesla faktiskt listar robottaxi som en av de produkterna som är under utveckling.

Tidigare har Elon beskrivit en taxi som är helt ”optimerad för autonomi, vilket innebär att den inte kommer ha ratt eller pedaler”.

– Jag tror det kommer bli en mycket kraftfullt produkt där vi har som mål att nå volymproduktion till 2024. Jag tror det kommer bidra gigantiskt till Teslas tillväxt, sa Elon efter årets första kvartalsrapport.

Skärmdump: PowerPoint från Tesla Q2 2022

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.