Tesla ligger före tidsplanen med Tesla Model Y – med ett halvår

Tesla ligger före tidsplanen med elbilen Tesla Model Y, så sammanfattar Tesla årets tredje kvartal. Ursprungligen är Model Y tänkt att påbörja sin tillverkningen i slutet av 2020 för den nordamerikanska marknaden, med detta tidigareläggs nu till sommaren 2020. Anledningen är att elbilen Model Y delar många delar med Model 3 vilket gör tillverkningen enklare än väntat.

Produktionsstart för Tesla Model Y till den svenska marknaden är ursprungligen satt till starten av 2021, kanske kan vi även här räkna med ett tidigare datum, möjligtvis hösten 2020?

Det har gjorts många iakttagelser av Teslas nästa elbil – Model Y – ute på vägarna de senaste månaderna. Hela fullastade lastbilar med Model Y har till och med synts till.

Elon Musk är övertygad om att Tesla Model Y kommer sälja bättre än Model 3, S och X tillsammans.

Även Gigafactory 3 ligger före

Men det är inte bara den nya elbilen som ligger före tidsplanen. Även Gigafactory 3 som byggs i Kina ligger före tidsplanen. Den nya fabriken som ska tillverka batterier och elbilar för den kinesiska marknaden skulle ursprungligen stå klar vid årsskiftet. Men nu kommer en volymproduktion vara igång redan innan årets slut.

En motsvarande fabrik ska också byggas i Europa. Den ska stå klar under 2021. Innan slutet på det här året kommer Tesla berätta var den ska byggas.

I övrigt visar Tesla också ett positiva kassaflöde och lönsamhet berättar också Elon, och avslutar: ”Så stolt över Tesla-teamet för ett utmärkt genomförande och supporten från Tesla-kunder uppskattas stort”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.