Tesla levererar första Tesla Model Y Performance från Giga Berlin idag

Provbyggd Model Y inspekteras vid Tesla fabrik i Berlin

Idag inviger Tesla officiellt sin nya fabrik utanför Berlin. Det hela sker i samband med ett leveransevenamng där Tesla ska lämna över de första Tesla Model Y Performance tillverkade i fabriken.

– Spännande att överlämna de första produktionsbilarna tillverkade av Giga Berlin-Brandenburg, kommenterar Elon Musk på Twitter.

Med en fabrik på plats i Europa kommer Tesla kunna göra stora besparingar och mer effektivt kunna förse Europa med elbilar. Investeringen är den enskilt största investering i en produktionsanläggning för bilar i Tyskland under modern tid.

– Det gör en enorm skillnad för kapitaleffektiviteten att lokalisera produktionen inom en kontinent, bekräftar Elon Musk också via Twitter.

Bevakningen av Teslas nya fabrik och invigningen kommer att fortsätta under dagen. De första leveranserna förväntas ske under eftermiddagen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.