Tesla lanserar snabbare snabbladdning – sänker laddtiden med 50%

Teslas snabbladdningsnätverk uppgraderas till version 3, med snabb laddning för att vara redo med anstormningen av Model 3 som nu rullar ut på marknaden.

Supercharger V3 laddar har ombyggt helt från grunden skriver Tesla. Laddstolpens totala kapacitet är på 1MW, som sedan kan fördelas till fyra bilar med en kapacitet upp till 250 kW per bil.

I den nya Supercharger V3 ska en Tesla Model 3 kunna få in 120 km (EPA) räckvidd på 5 minuter. Tesla räknar med att de flesta kommer uppleva en halvering av den tid de spenderar vid laddstolpen.

Ny uppdatering förvärmer batteriet

Som en del i att öka hastigheten på laddningen kommer Tesla också i veckan rulla ut en mjukvaruuppdatering de kallar On-Route Battery Warmup. Enkelt sammanfattat så kommer bilen att förvärma batteriet när du är påväg till en laddstation – och därmed kommer batteriet ha en en optimal temperatur för snabbare och effektivare laddning – i snitt 25% snabbare beräknar Tesla.

Den första Supercharger V3 öppnar idag i Kalifornien. Samtidigt höjer man också kapaciteten på befintliga Supercharger V2 till 145kW under de kommande veckorna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.