Tesla lanserar privatleasing av Model 3 i USA – vi gissar priset för leasing i Sverige

Tesla Model 3. Pressbild: Tesla

Tesla erbjuder nu möjligheten att privatleasa elbilen Tesla Model 3 om du bor i USA. Bilen leasar du under en treårsperioden. Priset för leasingen börjar på $504 per månad för standard Range Plus-versionen. Vilket kan jämföras med kontantpriset som är $39 500.

Efter leasingperioden returnerar du bilen till Tesla som sedan kommer att använda de returnerade bilarna till sin (autonoma) samåkningstjänst Tesla Network som man avser att lansera längre fram.

Vad hade Tesla Model 3 kostat att privatleasa i Sverige?

Om det blir aktuellt med privatleasing av Tesla Model 3 i Sverige är ännu inte känt. Samma modell av Tesla Model 3 som ovan har ett pris på 540 880kr i Sverige.

Kostnaden för leasingen av Model 3 i USA blir efter tre år ungefär 45% av bilens nypris. Beräknat på det svenska kontantpriset skulle det indikera att Tesla Model 3 i Sverige hade kostat 6750kr* per månad att privatleasa.

*Priset är en vild gissning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.