Tesla lanserar nya basmodeller av Model S och Model X i USA

Pressbild: Tesla

Tesla har inatt lanserat nya basmodeller av Tesla Model S och Model X i USA. Det i ett så kallat Standard Range-utförande. De nya varianterna är fortfarande fyrhjulsdrivna, men erbjuder svagare motorer, kortare räckvidd och ett pris som är 110 000 kronor (10 000 usd) lägre.

Nya Tesla Model S Standard Range får en EPA-räckvidd på 320 miles (515 km), vilket ger den ungefär samma räckvidd som Tesla Model 3 Long Range. Sprinten 0 till 96 km/h (0-60 mph) klarar den av på 3,7 sekunder.

För Tesla Model X Standard Range blir räckvidd 269 miles (432 km). Det ger en räckvidd som till och med är kortare än basmodellen av Tesla Model Y som i USA har en EPA-räckvidd på 279 miles (450 km). Sprinten 0 till 96 km/h (0-60 mph) klarar den på pigga 4,4 sekunder.

Ännu finns inga uppgifter om de nya basvarianterna också kan komma att lanseras i Europa. I USA ska leveranserna starta i september eller oktober.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.