Tesla lanserar egen bilförsäkring i Kalifornien – sänker kostnaderna med 30%

Pressbild Tesla

I ett led att sänka Tesla-förares kostnader för bilförsäkringar lanserar nu Tesla en egen bilförsäkring . Tesla har som mål att sänka kostnaderna med 20%, och ibland upp till 30% med den egna försäkringen.

Eftersom Tesla vet sina bilar bäst kan de värdesätta elbilen på ett helt annat sätt än traditionella försäkringsbolag, skriver de. Tesla Insurance kan bedöma och värdesätta tryggheten i förarassistanssystemen (autopilot), säkerhetsfunktioner och servicemöjligheter mot en mer rättvis försäkringskostnad.

Först ut att kunna teckna försäkringen är förare i amerikanska delstaden Kalifornien. På sikt ska försäkringen lanseras i hel i USA. Om vi får en global lanseringen och Sverige återstår att se.

Idag kan en halvförsäkring i Sverige för den nyligen lanserade Tesla Model 3 kosta allt från 4 500kr till 12 000kr om året hos ett vanligt försäkringsbolag, enligt användare på forumet Tesla Club Sweden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.