Tesla lanserar Dog Mode: Undvik skäll när du lämnar hunden

Innetemperaturen i en bil blir oerhört hög när den lämnas ute i solen en varm sommardag. Ändå envisas en del med att lämna både djur och människor i bilarna ”en kort stund” för att göra ett snabbt ärende.

Nu lanserar Tesla genom en mjukvaruppdatering något de kallar Dog Mode. I Dog Mode reglerar bilen genom klimatanläggningen temperaturen så att hunden ska ha det bra i bilen. Den spelar också musik för att hålla hunden sällskap.

För att inte oroa förbipasserande ska bilen också visa ett meddelande på skärmen som berättar at hunden mår bra. Tillsammans med uppdateringen kommer också funktionen ”Sentry Mode” som med hjälp av alla sina kameror ska övervaka bilen – om den utsätts för skadegörelse eller dokumentera händelseförloppet vid en olycka.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.