Tesla redo att köra igång tillverkningen av Tesla Semi

Pressbild: Tesla

I ett internt memo, som också bekräftas av Reuters, skriver Teslas Vd Elon Musk att man är redan att starta den storskaliga volymtillverkning av Tesla Semi. Under en längre tid har man testat flera prototyper, och hunnit med att göra flera förbättringar. Nu är man alltså redo att påbörja tillverkningen.

Batterier och drivlinor kommer tillverkas i Teslas fabrik i Nevada medan övriga delar kommer tillverkas i andra, ännu ej namngivna delstater.

Den eldrivna lastbilen med en räckvidd på upp till 800 km kommer revolutionera transportindustrin. Många större transportföretag har redan lagt flera förhandsbokningar på Semi. Eldriften ger enorma besparingar i drift och underhåll.

– Jerome (Guillen, fordonschef på Tesla) och jag är båda att uppspelta över att arbeta med er och ta denna fantastiska produkt till marknaden, avslutar Elon meddelandet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.