Tesla kan satsa på trådlös laddning – har köpt tysk startup

Rebecca Tinucci som är ansvarig för laddningsinfrastruktur hos Tesla berättade i mars att man utforskar tekniker för att förhöja laddningsupplevelsen. I samband med det visade hon upp en bild på en Tesla Model S som laddade trådlöst.

Lagom inför sommaren kom sedan de första uppgifterna om att Tesla skulle köpa upp det tyska laddningsföretaget Wiferion. Ett bolag som bland annat specialiserat sig på lösningar för just trådlös laddning.

Nu har det uppmärksammats att Wiferion faktiskt bytt ägare, det genom ett namnbyte på bolaget som stod bakom Wiferion. Enligt tyska bolagsverket heter ägaren numera Tesla Engineering Germany GmbH.

I det tyska bolagsregistret står det att företaget sysslar med ”produkter och tjänster inom området kraftelektronik och andra tekniska discipliner för att stödja utvecklingen av elfordon och stationära energilagringssystem och -anordningar”.

Bland sina produkter visar Wiferion idag upp tekniker för trådlös laddning av lagerrobotar och logistikflöden. Att tekniken också kan hitta in i Teslas framtida elbilar är så klart inte en långsökt tanke.

Tesla har inte kommenterat uppgifterna officiellt. Men tyska medier har uppmärksammat att Tesla förra kvartalet redovisade företagsförvärv motsvarande 750 miljoner kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.