Tesla kan öppna sina fabriker i Kalifornien igen

Teslas fabrik i Fremont. Foto av: Tesla/Alexis Georgeson

Karantänsreglerna i Kalifornien på grund av den rådande pandemin har skapat stor frustration hos Tesla och Vd:n Elon Musk. Mitt i produktionsstarten av Tesla Model Y, som spås att bli en av Teslas viktigaste elbilar, tvingade myndigheter Tesla att stänga fabriken. Fabrikerna har därefter vara stängda sedan i slutet på mars.

Nu meddelar delstatens guvernör Gavin Newsom att Kaliforninen kan börja öppna upp igen. Tillverkare kan från och med idag öppna sina fabriker. Personal ska kunna hålla avstånd från varandra när de arbetar och ha tillgång till ansiktsmasker och skyddshandskar. Fabriken får inte heller hålla gemensamhetsutrymmen som fikarum öppna. Istället ska man skapa utomhusmiljöer där personalen kan ta sina raster.

Elon Musk välkomnar det hela med ett stort ”Yeah!!” på Twitter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.