Tesla kan få riktningsbar tuta – med valfria ljud

Pressbild: Tesla

Det är som vanligt i kölvattnet av en Twitter-diskussion med Elon Musk, som de bästa nyheterna dyker upp hos Tesla. Tidigare i veckan berättade Elon Musk nämligen att Tesla snart får en anpassningsbar tuta. Du ska helt enkelt kunna välja mellan flera olika signalhorn.

Likaså kommer nya framfartsljud som annonserar elbilens framfart i låga hastigheter. Däribland hovljud från kokosnötter (som en referens till Monty Python – se klippet längre ner).

Kort efter aviseringen kom följdfrågan från Wells Adams, som saknade möjligheten att tuta i en viss riktning. Till exempel bakåt om någon står bakom dig när du försöker backa. Elon svarade där kort ”Fixat”, vilket kan tolkas som att det eventuellt är något som dyker upp i en framtida mjukvaruuppdatering om hårdvaran redan finns på plats.

Så här kan din Tesla låta i framtiden vid låga hastigheter:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.