Tesla inför rabatter till köpare som köper genom en vän

Tesla och Polestar är två biltillverkare som i olika omfattning startat upp ett bonusprogram för den som värvar kunder. Historiskt sett har Teslas program varit riktigt generöst, där den som värvat tillräckligt många kunder till och med kunde få en gratis Tesla samtidigt som köparen också belönades.

Sedan dess har Teslas program stuvats om, och stundtals slopats. Tidigare i år kom programmet tillbaka och Tesla erbjöd då bonuskrediter – både till värvaren och den som köpte en ny bil – som kunde växlas in mot laddning eller tillbehör.

Nu har Tesla ännu en gång förändrat sitt program och denna gången handlar det istället om regelrätta rabatter. Den som låter sig värvas av en vän kan få upp till 10 000 kronor i rabatt på sin nya Tesla. Det gäller om denne köper en Tesla Model S eller Model X. För Tesla Model Y och Model 3 är rabatten 5000 kronor.

Vännen som värvar får i gengäld fortsatt krediter, antingen 15 000 eller 7 500 beroende på vilken modell som köparen valde.

I USA är programmet ännu generösare. Utöver en rabatt får köparen använda Teslas högsta nivå av den självkörande mjukvaran Full Self-Driving gratis i tre månader. Det är dock en produkt som ännu inte kommit till Sverige. Det är också antagligen därför svenska köpare får nöja sig med bara rabatten.

Innan Tesla idag införde rabatterna fick köpare istället en kredit motsvarande 2000 poäng. Den kunde exempelvis växlas in mot snabbladdning motsvarade 500 kilometers körning.

För att få rabatten får man helt enkelt fråga en vän, eller bekant som kör en Tesla att dela med sig av sin rekommendationslänk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.