Tesla i samarbetet med Honda i USA

Tesla fortsätter att etablera sin dominans inom snabbladdning i Nordamerika. I våras öppnade Tesla upp och bjöd in biltillverkare att använda Teslas egna laddningsstandard NACS istället för den etablerade CCS1-standarden.

Efter att Ford nappat, följde snabbt flera biltillverkare efter. Nu meddelar Honda att man också kommer att utrusta sina elbilar med NACS-kontakten i Nordamerika. Det från och med 2025. Först ut med den nya kontakten blir en ny elbil som Honda kommer lansera samma år. Modeller som levereras dessförinnan kommer använda den amerikanska CCS1-standarden och blir istället kompatibla med en adapter.

Parallellt med detta bildade Honda nyligen också ett samriskbolag med sex andra biltillverkare om att bygga en omfattande laddningsnätverk i regionen. Detta kommer ha stöd både för NACS och CCS1.

Sedan tidigare har Tesla tecknat avtal med Fisker, Ford, General Motors, Rivian, Volvo Cars, Polestar, Nissan och Mercedes.

Inte aktuellt i Europa

Samarbetet påverkar inte Teslas nätverk i Europa. Här följer Tesla den etablerade europeiska standarden CCS. CCS-standarden är bättre lämpad för vårt elnät i Europa som är baserat på tre faser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.