Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Tesla i Kina får eget designcenter – den nya mindre Teslan kan vara på gång

I anslutning till Teslas fabrik i Shanghai bygger man nu en forskning- och utvecklingavdelning där man hoppas kunna utveckla en egen global Tesla-modell. Uppgifter kommer från en intervju med Teslas kinachef Tom Zhu. Det är Teslas första R&D-avdelningen utanför USA.

– Vi bygger nu vårt första R&D-center här. Forsknings- och utvecklingsavdelningen kommer ha allt som krävs för design, teknik, utveckling och tester, säger Tom i intervjun.

– Det har talats öppet om det långsiktiga målet vid flera tillfällen. I framtiden vill vi designa, utveckla och producera en originalmodell i Kina. Den tillverkas här och säljs till hela världen, fortsätter Tom och tillägger: ”Ett R&D-center är starten mot målet”.

Intervjun med Tom Zhu i sin helhet finns att se nedan. Engelska undertexter finns att aktivera i videospelarens kontroller.

Mini-Tesla för $25 000

R&D-centret kan stå klart redan i slutet på det här året. En ansökan inskickad till kinesiska myndigheter visar att Tesla sökt lov för att få bygga nya modeller. I det dokumentet går det at läsa att modellen kommer vara mindre än Tesla Model 3.

Modellen ska också vara lägre prissatt. Enligt dokumentet har modellen riktpriset 160 000 till 200 000 RMD, motsvarande 200 000 till 250 000 kronor. Det spär på spekulationerna om att det är den 25 000-dollars-Tesla som Elon Musk talat om i höstas.

Bilden överst i artikeln förställer en bild som finns avbildad i Teslas platsannons då man sökt designtalanger till verksamheten i Kina.

Även Europa kan göra egen Tesla

Även Europa kan designa sina egna Tesla-modeller på sikt. Vid flera tillfället ska Elon Musk ha sagt att det är vettigt att låta lokala marknaden där Tesla har verksamhet också utveckla sina egna modeller.

Han har sagt att det är ett bra sätt att locka kompetens till företaget. För Europa och fabriken i Berlin kan det vara en halvkombi.

Annons.

– En halvkombi är en bra kandidat, men det kommer också andra modeller. Vi bör erbjuda en bil som folk har råd med och som passar deras livsstil, sa han i den intervjun.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons