Tesla hoppas kunna visa upp prototyp på humanoid robot i september

Sedan ett par år tillbaka har Tesla årligen arrangerat evenemanget Tesla AI Day för att visa upp sina framsteg inom AI och för att locka nya talanger till företaget. Förra året berättade Tesla om planerna på att bygga en människolik humanoid robot med artificiell intelligens.

En sådan robot skulle bland annat komma till nytta i Teslas bilfabriker. Där kan den utföra tråkiga och slitande arbetsuppgifter. Till skillnad från dagens förprogrammerade industrirobotor kan en människolik robot bättre arbeta sida vid sida med människor. Genom AI skulle roboten själv kunna förstå vad som måste göras på en mer flexibel grund istället för att matas med fasta instruktioner som inte tar hänsyn till vad som händer i omgivningarna.

I september är det dags för nästa AI Day. Då hoppas Tesla kunna visa upp en fungerande prototyp på en humanoid robot. Det berättar Elon Musk:

– Jag hoppas att vi kommer ha en intressant prototyp att visa upp. Vi har ett mycket talangfullt team på Tesla som jag arbetar nära, för att ha en prototyp av en humanoid robot klar i september, sa Elon Musk.

– Och det kommer att finnas några andra spännande saker som vi kommer att prata om på Tesla AI Day. Med dessa AI-dagar vill jag verkligen visa att Tesla inte bara är ett bilföretag utan också, enligt min åsikt, ett världsledande AI-företag, avslutar Elon Musk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.