Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Tesla hoppas Gigafactory Berlin ska få sina tillstånd i oktober

Teslas VD Elon Musk är på besök i Tyskland. Där har han besökt bygget av den nya Teslafabriken i Grünheide utanför Berlin. På plats har han också träffat politiker, bland annat Angela Merkels efterträdare Armin Laschet, som fått en guidad visning av fabriken.

Besöket följdes noga av pressen som tog tillfället i akt att ställa frågor till Elon Musk. En av frågorna handlade om när Tesla hoppas på att få ett slutgiltigt godkännande, och därmed kan starta tillverkningen av Tesla Model Y som ska bli första modellen att rulla av produktionslinan.

På frågan svarade Elon Musk:

– Vi hoppas på ett godkännande i Oktober, säger Elon som sedan jublande tillägger: ”Oktoberfest!”.

Bygget av fabriken i Tyskland har skett på ett preliminärt bygglov. Ännu har alltså Tesla inte fått det definitiva godkännandet som krävs. Teslas första målsättning var att fabriken skulle varit igång i somras. I samband med senaste kvartalsrapporten reviderade man till innan året är slut.

Till tidningen Reuters kommenterade Laschet landets komplexa byråkrati:

– Ibland har man intrycket att det är tekniskt enklare att uppfinna något nytt än att demontera byråkratin i Tyskland, säger Laschet.

Bygget av fabriken har gått snabbt under de senaste månaderna, och börjar bli produktionsklar. Elon Musk har bjudit in (i första hand) lokalbor, och andra intresserade till ett öppet hus med fabriksvisning den 9 oktober.

Annons.


Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons