Tesla höjer priserna på Tesla Model Y i Sverige

Under året har Teslas priser justerats mer ofta än någonsin tidigare. Var och varannan vecka tycks Tesla optimera sin prissättning och denna gången är det årets mest sålda bil Tesla Model Y som får en justering.

Justeringen är liten och går efter en tids sänkningar nu uppåt. Tesla har höjt priserna på Model Y RWD och Long Range med 11 000 kronor. Priset på Model Y Performance är oförändrat.

ModellGammalt prisNytt pris
Model Y RWD549 170 kr560 170 kr
Model Y LR644 170 kr655 170 kr
Model Y P695 170 kr695 170 kr

Liknande prisjusteringar har också gjorts på andra marknader. Kritiker har ställt sig skeptiska till att Tesla under året, efter en lång period av prishöjningar, kraftigt sänkt priserna. De menar att Tesla tar från sina marginaler.

Samtidigt har Elon Musk försvarat prissänkningarna med att Tesla måste sträva efter priser som kunderna har råd med:

– Så många välbärgade kritiker förstår inte att efterfrågan i stor skala begränsas av överkomliga priser. Det finns en hög efterfrågan på våra produkter, men om priset är högre än vad folk har råd med är efterfrågan irrelevant, sa Elon Musk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.