Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

”Det tog 15 år att genomföra vårt initiala mål, att producera en prisvärd elbil med lång räckvidd som också kan vara mycket lönsam. Under den andra halvan av 2018 förväntar vi oss, att för första gången i bolagets historia, nå en hållbar lönsamhet och positivt kassaflöde.”

Så skriver Teslas vd Elon Musk och finanschefen Deepak Ahuja avslutningsvis i kvartalsrapporten för Tesla där man visar på rekordintäkter som uppgår till 4 miljarder dollar (ca 35 miljarder kronor) för andra kvartalet i år. På bilproduktionen visar Tesla en marginal på 20,6 procent, där Model X och Model S bidragit till lönsamhet.

Annons

Model 3 lönsam och framgångsrik

Rapporten berättar att för första gången visar produktionen av Tesla Model 3 på lönsamma siffror – om än bara ett svagt plus på bruttomarginalen. Med nuvarande produktionstakt om 7 000 Model 3 i veckan kan bilen bli ”hållbart lönsam”, enligt kvartalsrapporten. Målet är att producera 50 000 – 55 000 Model 3 under kvartal tre och också ha en bruttovinst på 15 procent på produktionen.

Model 3:s framgångar är enorma i USA och man stoltserar nu också med att man gått om alla andra premiumsedaner i mellanklassegmentet – tillsammans.

Källa: Teslarati