Tesla har som mål att integrera spelplattformen Steam

Den digitala speltjänsten Steam kan bli en del av Tesla-bilar i framtiden. Plattformen är en digital distributionsplattform för spel där användaren enkelt kan köpa och ladda ner speltitlar. Idag erbjuder plattformen omkring 30 000 spel.

Att få in spel och underhållning i sina bilar är ett av Teslas fokusområden. Elon Musk ska tidigare ha sagt att ”underhållningen kommer vara avgörande när bilar blir självkörande”.

Inför det har Tesla släppt flera egna titlar som finns tillgängliga i bilens infotainmentsystem och som är tillgängliga när bilen står parkerad.

Spelutbudet ska fortsätta att växa. Istället för att uteslutande fokusera på att implementera enskilda titlar berättar Elon Musk att man jobbar på att få in spelplattformen Steam i Tesla.

– Vi jobbar på det allmänna scenariot att få Steam-spel att fungera på en Tesla istället för specifika titlar. Det är uppenbarligen där vi ska vara långsiktigt, skriver Elon Musk på Twitter.

I den senaste uppdateringen av Tesla Model S och X satte Tesla media och underhållning i fokus. Då introducerade man fler och större skärmar samt en kraftfullare speldator med en processorkraft på 10 teraflops. Dessutom kan den kompletteras med trådlösa spelkontroller.

Twitter-tråden fortsätter och Elon bekräftar också att han har som mål att få in det populära actionrollspelet Cyberpunk 2077 i Tesla Cybertruck.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.