Tesla har snart sålt flest elbilar

Tesla Model 3

Tesla meddelade i sin sista kvartalsrapport för 2017 att man sålt totalt 286 518 elbilar världen över. Det är tätt efter Nissan, som i januari meddelade att man sålt 300 000 Nissan Leaf.

Nu har dock Tesla bekräftat att man också slagit milstolpen 300 000 bilar vilket tyder att man troligtvis är hack i häl på Nissan. Den efterlängtade nya Nissan Leaf och efterlängtade Tesla Model 3 vars produktionstempo nu börjar ta fart tyder på en jämn kamp framöver.

Vem som under de kommande månaderna innehar den ledande positionen får vi med stor sannolikhet bli varse om under de kommande kvartsrapporterna. Nissan har med fanan högt lanserat andra generationen av sin Nissan Leaf och Tesla räknar med att komma upp i ett produktionstempo om 5 000 bilar i veckan för sin Model 3 i kvartal två som förhandsbokats i en halv miljon exemplar.

Nissan Leaf 2018
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.