Tesla har öppnat Superchargers för alla elbilar i USA med ”magisk kontakt”

Tesla har börjat öppna upp sina Superchargers för andra elbilar i USA. Hur det skulle gå till rent praktiskt har däremot inte varit helt självklart. Till skillnad från i Sverige där Tesla följer den europeiska CCS-standarden för snabbladdning håller Tesla i USA kvar vid sin egen standard.

Det gör att Teslas kontakter inte är kompatibla med andra elbilar i USA. Men nu har Tesla visat upp sin lösning på det genom en ”magisk kontakt”. Nyligen öppnade nämligen en av de första stationerna i USA som numera är kompatibel och öppen för andra elbilsmärken.

Superchargern har fått en påbyggnad i fästet där laddhandtaget normalt fästs när laddaren inte används. En Tesla-ägare kan fortsatt bara dra ut laddhandtaget och ansluta den till sin Tesla.

En förare som inte kör en Tesla kan aktivera laddaren via mobilappen. När denna sedan drar ut laddhandtaget följer en större adapter med ut ur den nya påbyggnaden.

Hur det fungerar kan du se i videon nedanför:

Bonusvideo; ett kortare klipp:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.