Tesla har haft en rivstart på året i Sverige – slår eget rekord

Grafik: Roland Pircher (X: @piloly)

Trots att IF Metall har utlyst en strejk mot Tesla så går det inte stoppa under stolen med att det svenska Tesla-teamet kämpar vidare med att bedriva sin verksamhet så friktionsfritt som möjligt. Det märks också på leveranserna. Tesla Model Y blev den mest vanliga nya elbilen i januari och den tredje mest vanliga nya bilmodellen.

Italienska Tesla-entusiasten Roland Pircher som regelbundet bevakar Tesla och företagets framgångar på olika marknader uppmärksammar nu hur Tesla fullständigt har dundrat fram på den svenska marknaden under årets första månad.

Den stora milstolpen är att januari blev Teslas bästa januarimånad någonsin i Sverige. Med 749 levererade bilar innebär det en ökning med 224% mot samma månad i fjol. Januari blev också den näst bästa starten på ett kvartal, någonsin.

Tesla är hittills i år det åttonde bäst säljande bilmärket i Sverige. Av dessa är 79% Tesla Model Y och 19% Model 3 (och resterande 2% var Model S/X).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.