Tesla har chans på leveransrekord igen: ”Dags för kraftsamling”

Pressbild: Tesla

Årets tredje kvartal närmar sig sitt slut och Tesla har återigen chans på leveransrekord. Det skriver företagets Vd i ett mail till sin personal. Men då måste personalen sätta ett nytt rekord på antalet levererade bilar per dag.

– Vi har en chans på ett rekordkvartal för leveranser, men vi måste kraftsamla oss för att uppnå det. Detta är det största antalet fordon per dag som vi någonsin behövt leverera, skriver Elon Musk i ett mail enligt sajten Electrec.

Teslas senaste rekordkvartal var det fjärde kvartalet i 2019. Då levererade Tesla över 112 000 elbilar. Wall Street-analytiker tror att Tesla har möjlighet att leverera uppåt 121 000 under innevarande kvartal. Förra kvartalet levererade Tesla 90 000 elbilar, trots långa perioder av nedstängningar på grund av pandemin.

Just nu är därför leveranser av fordon Teslas högsta prioritet, något som Elon också betonar i sitt mail:

– Tänk på att leveranser av fordon är den absolut högsta prioriteten. Det är också oerhört viktigt att vi håller produktionstempot så högt som möjligt under de återstående tio dagarna. Detta är viktigt för marknaden i Kalifornien.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.