Tesla har byggt en miljon elbilar i Kina – firar tre miljoner totalt

I somras uppmärksammade Tesla att företagets första fabrik i Fremont, Kalifornien hade byggt två miljoner elbilar. Det när en röd Tesla Model 3 rullade av produktionslinan.

Idag når Teslas andra fabrik i Kina en milstolpe. I kinesiska sociala medier uppmärksammar Tesla att fabriken nu har byggt en miljon elbilar. Den miljonte elbilen var en röd Tesla Model Y.

– Tesla Gigafactory Shanghais miljonte kinatillverkade Tesla rullade officiellt av produktionslinan. Samtidigt som Gigafactory Shanghai tillgodoser behoven på den inhemska marknaden, exporterar den också till många andra länder. Detta är Tesla-hastighet, men också Shanghai-hastighet! Den gröna resans resa har precis börjat, skriver Tesla.

Elon Musk uppmärksammar det hela på Twitter och berättar också att Tesla totalt sett nu har tillverkat fler än tre miljoner elbilar.

– Grattis Giga Shanghai till att ha tillverkat sin miljonte bil! Totalt har Tesla tillverkat över 3 miljoner bilar, skriver Elon Musk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.