Tesla har börjat rulla ut sin årliga juluppdatering – blir både bättre och roligare

Varje jul rullar Tesla ut en större mjukvaruuppdatering till sina kunder. Denna julen är inget undantag. Flera kunder har nu bekräftat i sociala medier att de fått uppdateringen.

I uppdateringen finns både nödvändiga nyheter. Sådant som gör bilen bättre och säkrare. Men sedan finns det så klart också, i äkta Tesla-anda, mer lekfulla nyheter.

En av de större nyheterna är att Tesla förändrat användargränssnittet på bilens stora skärm. Man ska ha förenklat hur man når vissa inställningar och funktioner. Dessutom ska man själva kunna ange vilka appar som man vill ha på sin ”hemskärm”.

Bland säkerhetsuppdateringar finns bland annat en kameravy av döda vinkeln som dyker upp på skärmen när föraren ska göra ett filbyte. Det är en smart funktion som vi bland annat sett på nya Kia EV6 tidigare. Med uppdateringen kan också Tesla-ägare få en livevy från Sentry Mode direkt i sin mobiltelefon.

Uppdateringen ska också komma med förbättringar vid kallt väder. Nu ska det gå att förvärma bilen även vid låg batterinivå. Bland komfortinställningar ska det nu bli enklare att använda stolsvärmen. Den ska helt enkelt anpassa sig efter klimatet i bilen.

Bland de mer lekfulla nyheterna finns nya spel. Däribland 90-talsklassikern Sonic the Hedgehog. Den sociala medieplattformen TikTok har också letat sig in i bilen. Grädden på moset bland de lekfulla nyheterna är en ljusshow – som vi tidigare bland annat sett på Tesla Model X. På videon nedan ser du ljusshowen på en Tesla Model 3:

Uppdateringen levereras löpande, och det kan finnas vissa variationer mellan olika regioner. På Teslas webbplats finns en fullständig dokumentation av uppdateringen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.