Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Tesla gör nytt rekordkvartal – 200 000 bilar levererade kvartal 2 2021

Foto: Tesla

Inatt kunde Tesla redovisa sina leveranssiffror för årets andra kvartal. Siffrorna visar på ännu ett rekordkvartal när man lyckades leverera totalt 201 250 bilar. Därmed slår man det gamla leveransrekordet på 184 800 bilar som sattes förra kvartalet.

I huvudsak stod Tesla Model 3 och Model Y för den betydande delen av siffrorna. På Twitter hyllar Elon Musk medarbetarna som ”trots stora utmaningarna lyckades tillverka och leverera för att nå över 200 000 bilar under kvartalet”.

Som utmaningar syftar Elon antagligen på den globala bristen på halvledare men också uppstarten av produktionslinan för nya Tesla Model S Plaid som kantats av förseningar.

Teslas siffror kvartal 2 i detaljer redovisas nedan. Det ekonomiska resultatet kommer i samband med kvartalsrapporteringen som följer om ett par veckor.

TillverkadeLevererade
Model S/X2,3401,890
Model 3/Y204,081199,360
Total206,421201,250

Månadsrekord i Sverige

I Sverige blev det rekord för Tesla i juni sett till antalet bilar registrerade under en månad. Under juni månad registrerade Tesla 1499 Tesla Model 3, enligt car.info, vilket är den högsta siffran för en enskild månad för Tesla. Utslaget på kvartalet blev det 1741 bilar och det andra bästa kvartalet för Tesla i Sverige.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons