Tesla gör det enklare för skidåkande elbilister: Öppnar en Supercharger i Sälenfjällen

Idag öppnade Tesla en Supercharger i Sälen för att avlasta Supercharger-stationerna i området under de stora resdagarna till och från fjällen under sportlovsveckorna. Tesla har med kort varsel placerat ut fyra V2-Superchargers på 110 kW i Lindvallen, utanför ICA, i Sälenfjällen.

Snabbladdningslösningen gör det möjligt för alla Tesla-ägare som kör till Dalafjällen från väst- och östkusten att ladda i Borlänge och Torsby och därefter köra direkt till Sälen, utan att passera Mora Supercharger.  

Vid stationerna i Borlänge och Torsby kan bilens navigationssystem räkna ut hur många kWh bilen behöver ladda för att därefter sätta kurs direkt mot fjälldestinationen och den nya Supercharger-stationen i Lindvallen, skriver Tesla i ett pressutskick.

Rabatterade dagar

En annan åtgärd Tesla tagit för att minimera trängseln är att sänka priserna under utvalda dagar. Resenärer som väljer att resa och ladda på lördagar och måndagar* i anslutning till sportloven kommer att kunna ladda till ett 50 procent lägre pris.

Idag finns 484 Superchargers i Sverige fördelade över 43 stationer. Nyligen har merparten av alla nya Superchargers som Tesla har byggt varit den tredje generationens laddare, så kallade V3 Superchargers, som ger laddningshastigheter på upp till 250 kW.

*Lördagar och måndagar; 20, 22, 27 februari & 1, 6, 8 mars.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.