Tesla ger nöjdare kunder till hyrbilsföretaget Hertz

Pressbild: Hertz

Förra hösten kom nyheten om att Hertz skulle köpa in 100 000 elbilar från Tesla och senare 65 000 elbilar från Polestar.

I samband med den senaste kvartalsuppdateringen berättade företagets VD Stephen Scherr att mottagandet av Teslorna har varit positivt hos företagets kunder. De kunder som hyr en Tesla betygsätter sin hyrbilsupplevelse bättre än det globala snittet.

– Vi har lärt oss hur man hyr ut dessa bilarna. Och likaså tror jag att vi har lärt våra kunder hur man använder dem. De kommer tillbaka och hyr bil oftare, sa Stephen Scherr.

– När det gäller elbilar har vi registrerat över 160 000 transaktionsdagar med Tesla-bilar, bokade till premiumpriser som vanligtvis är $30 till $35 över jämförbara genomsnittliga priser. Kunderna njuter av Tesla-upplevelsen, vilket återspeglas i NPS-resultatet som är 10 poäng högre än vårt globala genomsnitt, avslutar Stephen.

Hertz globala organisation kommer fortsätta utöka med fler elbilar från Tesla men också med de beställda elbilarna från Polestar.

I Sverige är Hertz en franchise som har Volvo Cars som ägare. Det innebär att det i huvudsak är bilar från Volvo och Polestar som gäller här. I Sverige har Hertz redan sedan våren 2021 erbjudit Polestar 2 som en del av sin hyrbilsflotta.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.