Tesla frias från omtalade dödsolyckan i Kina

En stillbild från filmen som nu sprids över nätet.

Förra året fångades en skenande Tesla på film i kinesiska Guangdong. Den dramatiska videon visade hur en Tesla Model Y i hög fart kör på en väg samtidigt som den försöker undvika andra trafikanter. Det hela slutade dock olyckligt med två döda och flera skadade.

Filmen fick stor spridning i sociala medier, eftersom hela händelsen var så väldokumenterad från övervakningskameror i området. Vem som var skyldig blev ett föremål för en teknisk utredning.

Föraren menade att hans Tesla Model Y skenade okontrollerat medan Tesla alltid hävdat att det inte var något fel på bilen. Nu är utredningen avslutad och Tesla frias från olyckan, rapporterar Bloomberg.

– Ett teknisk undersökningsinstitut uteslöt möjligheten att olyckan orsakades av defekter i styr- eller bromssystemet, enligt rapporten, som citerade ett rättsdokument.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.