Tesla förbereder för Tesla Model 3 i Europa

Foto: Tesla

Flera källor nämner att Tesla tycks ta de steg som krävs för att lansera Tesla Model 3 i Europa. Nyligen har Tesla registrerad sju chassinummer som visar att man producerat Model 3 ämnade för den europeiska marknaden. För ett par månader gjorde man ytterligare en sådan batch.

De här tidiga bilarna är antagligen för att testa de anpassningarna man gör på sina bilar för den europeiska marknaden. Den största skillnaden är en annan typ av laddkontakt, men det finns även andra europeiska standarder att anpassa sig efter. De här tidiga bilarna kan också vara bilar ämnade för Tesla-butiker runt om i Europa. Officiellt har Tesla sagt att den officiella lanseringen i Europa är under 2019. På Teslas svenska hemsida står det i dagsläget att leveranserna inleds under 2019.

Tesla har också sagt att man på sikt vill bygga Tesla Model 3 från grunden i Europa, för att hålla sig inom EU-tullarna och därmed slippa importavgifter.

Tesla Club Sweden har noterat att Tesla kraftigt expanderat sin anläggning i Nederländerna där man idag slutmonterar Tesla Model X och Model S för den europeiska marknaden – för att på så sätt slippa en del av importtullarna. Tesla säger själva att man bygger reservdelslager, men Tesla Club Sweden spekulerar om det inte är en byggnad ämnade för Models 3:s slutmontering. Läs mer hos Tesla Club Sweden.

Källa: Electrek

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.