Tesla flaggar för prishöjning på Sveriges mest sålda bil

Under det senaste året har Tesla gjort flera uppmärksammade prissänkningar på sin bilar. Störst prissänkning fick Tesla Model Y med närmare 150 000 kronor för lite över ett år sedan.

Nu flaggar Tesla för en prishöjning på Tesla Model Y och det skulle i så fall bli den andra höjningen på modellen i år. Det är via plattformen X som Tesla Europa skriver om den kommande höjning på 2000 euro, eller motsvarande belopp lokal valuta.

– Modell Y-priserna kommer att stiga i ett antal länder i Europa på fredag den 22 mars, skriver Tesla kort, utan att gå närmare in på vilka europeiska marknader det handlar om.

Idag kostar basmodellen av Tesla Model Y 554 170 kronor. Nu finns det alltså en chans till att priset kan höjas med 20 000 kronor till 574 170 kronor. Ett pris som Model Y faktiskt hade i början av året efter att ha varit nere och vänt på 534 000 kronor som lägst.

Sveriges mest sålda bil

Tesla Model Y plockade hem titeln som den mest sålda bilmodellen i världen förra året. Även i Sverige blev det den modellen som knep förstaplatsen bland den vanligaste nya bilen. Modellen har även fått en bra start i 2024 och är hittills i år också den vanligt mest förkommande bilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.