Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Tesla firar snabbladdare nummer 500 i Sverige

Nyligen firade Tesla 6000 laddpunkter på 600 platser runtom i Europa. Nu kan Tesla i Sverige också fira en jämn siffra. Till påskhelgen öppnade Tesla Supercharger numer 500 i Sverige.

Milstolpen nåddes när Tesla öppnade 12 nya superchargers vid Tornbys handelsplats i Linköping och åtta nya vid Haggården i Mariestad. De två stationerna är placerade strategiskt utmed med motorvägarna E4 respektive E20.

Teslas utbyggnad av snabbladdare fortsätter i högt tempo. Ambitionen är att öppna fler än 20 nya stationer i Sverige under året. I en tidigare artikel som du hittar här kan du läsa om var de planerade stationerna kommer placeras.

Tesla har strategiskt valt att placera sina snabbladdare utmed de större och hårt trafikerade vägarna i landet. Under året kommer flera nya snabbladdare i mer glesbebyggda regioner. Dessutom kommer man att satsa på Superchargers i storstadsområden.

– Som ett led i vårt mål att göra Tesla-ägandet möjligt för alla, inklusive dem som inte kan ladda hemma eller på jobbet, kommer vi i år att utöka vårt Supercharger-nätverk till vissa storstadsområden. City Supercharging-programmet är ett test för att se om Supercharging kan vara en del av lösningen som gör det lättare att vara elbilsägare i storstäderna, skriver Tesla i ett pressutskick.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons