Tesla får ut registreringsskyltar och kan leverera – trots blockad

IF Metall inledde sin strejk mot Tesla den 27 oktober. Sedan dess har strejken utökats i olika etapper med nya blockader och sympatiåtgärder. En av de mer kniviga situationerna var när anställda vid Postnord sattes i sympatistrejk.

Registreringsskyltarna som Tesla beställde från Transportstyrelsen till nya bilar fastnade helt enkelt hos Postnord. Det ledde till en rättslig konflikt som ska avgöras i Tingsrätten vid ett senare tillfälle.

Nu skriver Arbetsvärlden att Tesla har hittat ett sätt att runda blockaden. Tesla genomför helt sonika ett ägarbyte på de nya bilarna som ska levereras, och sedan beställs ersättningsskyltar som istället skickas direkt hem till kunden, skriver tidningen.

– Det är inte speciellt vanligt att man beställer ersättningsskyltar till en bil som precis registrerats. Vi brukar inte se den här typen av beställningar. Det är inte ett allt för vågat antagande att göra att det har med blockaden att göra, säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen till tidningen.   

Tilltaget bekräftas av flera snart nyblivna ägare i Tesla-grupper i sociala medier. Hittills har 961 Tesla-bilar registrerats för trafik i december.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.