Tesla får snart efterlängtade GPS-funktionen – ”waypoints” ett par veckor bort

Tesla har ett egenutvecklat infotainmentsystem med navigation i sina bilar. Systemet är välintegrerat med bilen, och tar hänsyn till behov av laddning under en längre resa. Det finns dock en funktion som systemet saknar.

GPS:en saknationer funktionen att lägga in delmål under en längre resa. Det innebär idag att navigatorn endast ser en liten del av resan. Det är också utifrån den planeringen av laddstoppen sker.

Vid en längre resan med flera tilltänkta delstopp innebär det att man kan komma fram till en destination med alldeles för lite batteri. Det eftersom bilen tror att delmålet är slutdestinationen. I själva verket hade det kanske varit mer optimalt att planera in ett laddstopp om bilen hade haft koll på hela rutten.

Funktionen är så efterfrågan bland Tesla-ägare att alla tillfällen tas för att fånga Elon Musks uppmärksamhet. Bland annat på Twitter, men också under Teslas evenemang.

Kommer om två veckor

Under sommarens leveransevenemang av nya Tesla Model S Plaid kom ropen om ”waypoints” i den utsträckning att Elon Musk pausade presentationen – för att ta upp frågan. På frågan om publiken verkligen ville ha funktionen, svarade publiken unisont ”Ja” och Elon gav med sig att lovade att funktionen skulle komma.

I en uppdatering på Twitter, så pratar Elon Musk om en kommande uppdatering av mjukvaran till prestandamodellen Model S. Den innehåller också den väntade uppdateringen med ”Lägg till som delmål” och annat smått och gott. Om allt vill sig väl är den bara ett par veckor bort och förhoppningvis når den efterlängtade funktionen också Tesla Model 3 och Model Y.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.