Tesla får nytt navigationssystem och vinteroptimering via programuppdatering

Tesla har genom mjukvaruppdateringar möjlighet att leverera nya funktioner till redan sålda bilar. Det gör att även bilar som har några år på nacken stundvis kan upplevas som nya och hålla samma höga tekniknivå som senare tillverkade och sålda modeller.

I början på 2018 kommer ägare av Tesla-bilar få ”en häftig uppdatering”, om vi ska tro Teslas Vd Elon Musk i ett uttalande på Twitter. Elon Musk fortsäter: ”En stor översyn av navigationssystemet kommer tidigt under 2018. Det kommer vara ljusårs före det nuvarande systemet, men vi håller på att testa systemet utförligt innan vi rullar ut det.”

Enligt andra uppgifter kommer Tesla också med nya funktioner, som framför allt är uppskattade för oss som bor vid de kyligare breddgraderna. Nämligen möjligheten att när bilen står på laddningen ska den också aktivt kunna värma batteriet till en optimerad arbetstemperatur. I praktiken innebär det längre räckvidd under kalla dagar.

Musk har tidigare också avslöjat att det kommer bli möjligt att styra ratt- och sätesvärmare från bilens mobilapp. Också en välkomnad funktion för oss kalla nordbor.

Om dessa uppdateringar kommer i samband med uppdateringen av navigationssystemet är dock oklart.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.