Tesla får grönt ljus till viss fabriksexpansion i Berlin

Tesla har ansökt om att få utöka produktionskapaciteten vid sin fabrik i Berlin, och nu har biltillverkaren fått ett preliminärt godkännande på vissa delar i expansionsplanerna, det uppger bland annat tyska nyhetsbyrån DPA. Redan nästa vecka kan byggarbetet påbörjas.

Tesla uppges omgående att vilja påbörja asfalteringen för ett nytt uppställningsområde för bilar, nya trappor samt byggnader för framtida kontor, viloytor och toaletter.

Det preliminära godkännandet omfattar dock inte byget av en ny produktionshall – utan tillåter endast vissa förbererande åtgärder. Enligt egna uppgifter från delstatens miljökontor så kommer man fatta ett slutgiltigt beslut om fler delgodkännanden under hösten.

Tesla har som mål att utöka produktionskapaciteten från 500 000 till en miljon fordon. Ett mål som man väntas nå på ”medellång sikt”. Idag uppges produktionsvolymen ligga på runt 300 000 fordon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.