Tesla får bygglov för unik Supercharger i Los Angeles

Så föreställer sig grafikdesigner Ed Howard sig den nya stationen.

Tesla har länge haft planer på ett riktigt flaggskepp till Supercharger-station i Los Angeles. Komplett med restaurang, underhållning och en rad snabbladdare. Nu kommer uppgifter om att staden beviljat de bygglov som Tesla behöver för anläggningen.

Vid stationen vill Tesla öppna en restaurang som ska plocka det bästa från 1950-talets Diner-kultur, så som den porträtterats i filmklassiker som Grease. Servicepersonalen, i det här fallet Tesla Bot, ska åka runt på rullskridskor och servera gästerna.

Restaurangen i två plan har en stor bardisk och takterass med utsikt över området. Här finns också två stora biodukar inramade i en bambuträdgård. De ska visa korta klipp från klassiska filmer och serier. Totalt ska laddstationen erbjuda 36 Superchargers, enligt ansökan.

Teslas designskisser från ansökan.

När byggnationen startar är inte känt, men projektet är något som Elon Musk har pratat om i flera år. Nu får det i alla fall komma igång.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.