Tesla-fans räknar: 1,26 miljoner kan ha reserverat Tesla Cybertruck

I november 2019 visade Tesla för första gången upp sin pickup Cybertruck för omvärlden. Avtäckningen chockade nog alla. Den var långt bortom en traditionell pickup. Då hade Elon Musk ändå förvarnat flera gånger om att den skulle vara väldigt annorlunda.

Trots sin udda form har intresset varit stort. Tesla-fans som ägnat sig åt ”bokningsspårning” har räknat ut att omkring 1,26 miljoner har lagt en förhandsbeställning på en Tesla Cybertruck.

Slutsatsen har man kommit fram till genom att samla in beställningsdata i form av bland annat reservationsnummer och tidpunkter från närmre 20 000 personer. Genom att analysera nummerserien har man sedan kunnat ge en uppskattning. Allt finns sammanställt i ett omfattande kalkylark.

Siffrorna är högst spekulativa och ska givetvis tas med en nypa salt. Det vi däremot vet är att de flesta förhandsbeställningarna kom in under den första veckan. På två dygn fick Tesla 154 000 förhandsbokningar, och efter en vecka var siffran uppe i 250 000. Det har Elon Musk bekräftat på Twitter.

Att lägga en förhandsreservation på en Tesla Cybertruck är i sig inget stort åtagande. För 1000 kronor ($100 i USA) får man en kölapp till när Tesla är redo att öppna beställningen. Man kan när som helst lämna tillbaka kölappen och få tillbaka sin tusenlapp.

För Tesla har det blivit ett fint kostnadsfritt lån. Om bokningsspårarna har räknat rätt innebär det 126 miljoner dollar, motsvarande omkring en miljard svenska kronor, om alla bokningarna fortfarande är aktiva.

Om du vill återuppleva premiären kan du läsa Allt om Elbils artikel som skrevs i samband med premiären här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.