Tesla öppnar nytt Tesla Center i Göteborg

Idag slår Tesla upp portarna till ett nytt Tesla Center i norra Göteborg. En anläggning som erbjuder försäljning av nya och begagnade bilar, service samt leverans. Även Teslas mobila servicetekniker kommer utgå från anläggning.

Med den nya anläggningen utökar Tesla sin servicekapacitet i regionen. Utöver den nya anläggningen som ligger i Hisings Backa har Tesla sedan tidigare ett servicecenter i Mölndal, strax söder om Göteborg. Det kommer finnas kvar.

Ett team på 22 anställda bemannar anläggningen, varav femton servicetekniker och mobila tekniker samt sju personer i showroomet. Tesla planerar att rekrytera ytterligare tio servicetekniker under hösten.

I showroomet finns nya Model Y Performance byggd i Tyskland. Den finns tillgänglig för provkörning vid sidan av Model Y Long Range och Model 3. Senare under hösten kommer också nya Model S och X finnas på plats.

Den nya anläggningen finns på Exportgatan 24 på Hisings Backa, Göteborg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.