Tesla erbjuder prestandauppdatering för Tesla Model 3

Pressbild: Tesla

Nu erbjuder Tesla ökad prestanda genom en trådlös uppdatering. Uppdateringen erbjuds till modellen Tesla Model 3 Long Range Dual Motor och ger bilen snabbare acceleration.

Tiden att klara 0-100km/h minskar med 0,5 sekunder, från 4,6 till 4,1 sekunder. Kostnaden för uppdateringen är 19 200kr. Uppdateringen kan fås på befintliga och nya bilar.

Model 3 finns sedan tidigare i en Performance-version som klarar samma intervall på 3,4 sekunder, som därmed fortfarande är den piggaste av alla Model 3-modeller.

Den piggaste modellen överlag från Tesla är Model S som når samma hastighet på 2,6 sekunder i sitt värstingutförande. Även SUV:en Model X finns i ett utförande som klarar tiden på 2,9 sekunder. 2022 kommer nya Tesla Roadster som når upp till 100 km/h på rekordsnabba 2,1 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.