Tesla entrar Island – tar topplaceringen direkt

Arkivbild: Teslaklubben Island

Elbilen har inte haft någon större framgång på den isländska marknaden. Det kan tyckas märkligt för ett land som värnar så otroligt mycket om sin miljö och samtidigt har obegränsad tillgång på energi. Men i höstas klev Tesla officiellt in på den isländska marknaden.

Det var inte helt utan upprepande vädjan från öns ursprungliga 66 Teslaförare som i flera uppmärksammade stunts försökt fånga Teslas och Elons fokus. Islänningarna var helt enkelt trötta på att frakta sina Tesla till Holland för service. I höstas öppnade Tesla både butik och servicecenter. I december kom den första Tesla-snabbladdaren till huvudstaden Reykjavik. Det gjorde tydligen underverk för isländarnas vilja att köpa elbil, och framförallt Tesla.

När Islands transportmyndighet Samgöngustofa presenterar statistik för årets första kvartal har har Tesla seglat upp som det mest sålda bilmärket. Från en handfull elbilar årligen har nu årets första kvartal gett 420 Tesla. Därmed har man tryckt ner veteranen Toyota till en andraplats, efter mer än 10 år på förstaplatsen.

Tesla planerar för ytterligare snabbladdare på ön. Bland annat ska fyra snabbladdare öppnas utmed Ringvägen som går runt hela ön. Den berömda rutten på 1 333 kilometer är en populär körsträcka för den som vill uppleva hela Island.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.