Tesla Cybertruck ska säljas på auktion

Tesla Cybertruck genomgår vintertester.

Tesla har ännu inte fått igång de första leveranserna av Tesla Cybertruck, det trots att Elon Musk hoppades på att hålla ett första leveransevent innan slutet på förra kvartalet. Något typ av produktion är i alla fall igång och flera förseriebilar har synts till ute på vägarna.

Nu avslöjar Petersen Automotive Museum i Los Angeles att man kommer att auktionera ut en Tesla Cybertruck i samband med sin årliga gala Petersen Gala den 7 oktober.

– Bli en av de första som äger en Tesla Cybertruck, skriver museet i ett mailutskick.

Galan är ett exklusivt arrangemang som lockar till sig ”kändisar på A-listan, influencers och ikoner inom bilindustrin, enligt arrangören. Biljetterna till galan kostar mellan 17 000 kronor och 300 000 kronor och gäster kommer kunna lägga ett bud.

Cybertruck är minst sagt en annorlunda pickup som bryter de flesta normerna. Att den skulle sticka ut har Elon Musk varit tydligt med från start.

– Låt oss vara djärva. Låt oss överraska folk, ska Elon Musk ha sagt till sitt utvecklingsteam.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.