Tesla Cybertruck kommer kunna flyta på vattnet

Det har länge varit tyst om den spektakulära pickupen Cybertruck från Tesla. Lite för tyst tyckte en del fans som då tog till Twitter för att pressa företagets Vd Elon Musk till dela med sig av något nytt.

Till slut fick de gehör, och Elon Musk valde att svara på några utvalda frågor.

– Har du tänkt på Cybertrucks ”vaddjup”? Jag jagar och fiskar ofta och ibland måste jag korsa en ström. Skulle jag kunna göra det utan att skada bilen?, frågar användare batflyer.

Elon Musk försäkrade att man tänkt på bilens förmåga att hantera ett visst vattendjup, och att bilen till och med kan flyta under en kortare period.

Tesla Cybertruck får designjusteringar

När produktionsversionen av Tesla presenteras kommer den i miss mån vara förändrad. Bland annat kommer den vara något smalare än den tidigare prototypen vi sett.

Just nu arbetar teamet med att förbättra luftfjädringen på Cybertruck, delger Elon. Målet är att skapa bättre komfort i terrängkörning. Bilen ska helt enkelt vara spektakulär i det tuffa terrängloppet i Baja, Kaliforninen.

Tesla arbetar också med att bättra på det digitala gränssnittet. Precis som Tesla Model 3 och Model Y styrs de flesta versionen via en centralt placerad skärm. Cybertruck får en skärm på 17″.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.