Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Tesla Cybertruck får styrning på fyra hjul för ökad framkomlighet

Tesla Cybertruck kommer bli stöpt i den formen så som vi fått se den under premiären. Den annorlunda och spektakulära pickupen kommer helt enkelt att sticka ut på vägarna. Tillverkningen i liten skala ska antagligen starta senare under året.

Tidigare i år lovade Elon Musk att vi skulle få en uppdatering kring när leveransstarten sker och vilka specifikationer som når produktionsmodellen. Det innan slutet på kvartal två. Någon sådan uppdatering har ännu inte kommit, även om en kvalificerad gissning är att den officiella informationen i så fall kommer via kvartalsrapporten om två veckor.

Däremot tog Elon Musk till Twitter för att i alla fall lansera en ny funktion till Cybertruck. Det är att Cybertruck får fyrhjulsstyrning.

– Cybertruck kommer bli nästan exakt så som vi visat. Vi lägger till bakhjulsstyrning, så att den kan ta snäva svängar och manövrera med stor smidighet. Många andra fantastiska saker kommer, säger Elon på Twitter.

Cybertruck är inte ensam om att få fyrhjulsstyrning. En utmanare till Cybertruck är eldrivna GMC Hummer med första leveranserna nu under hösten. Pickupen GMC Hummer är också rejält stor men för att underlätta manövreringen erbjuder GMC finessen ”krabbgång”. Krabbgång är en egen tolkning av fyrhjulsstyrning och låter bilen köra diagonalt. Något som illustreras i videon nedan:Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons