Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Teslas VD Elon Musk tar som vanligt vid Twitter för att berätta om spännande nyheter. I dagarna har Elon varit generös med detaljerna kring Tesla Cybertruck.

Vi vet redan att Tesla Cybertruck kommer ha en aktiv luftfjädring som kommer justera sig efter hur mycket som är lastat i bilen. Cybertruck kommer innehålla utrustning för att i realtid beräkna lastens vikt eller släpets vikt efter dragkroken, avslöjar nu Elon.

Annons

– Du kommer få realtidsdata på max acceleration, bromsförmåga, kurvtagning, hastighet vid lutning och räckvidd, där det sistnämnda tar hänsyn till rutten höjdskillnader och last- eller dragvikt och luftmotstånd, skriver Elon i en tweet.

Tesla Cybertruck kommer enligt officiella siffror ha en dragkapacitet på över 3,5 ton. Lastutrymmet kommer rymma 2 800 liter. Att jämföra med en Volvo V90 som kan lasta 692 liter.

Tesla Cybertruck blir något mindre

Tesla Cybertruck kommer också bli något mindre. Elon passar bland annat på att berätta att den 213 cm breda Cybertruck som visades upp i november förra året i själv verket nu blir 203 cm.

Utseendet på Tesla Cybertruck är i stort sett oförändrat i övrigt. En del hoppades in i det sista att Tesla fortfarande ska ändra på Cybertrucks vågade utseende. På den frågan svarar dock att produktionsversionen bara kommer bli bättre.