Tesla Cybertruck återkallas igen – problem med megatorkaren

Det är svårt att ta nya produkter till marknaden, med barnsjukdomar och andra problem som uppstår. Gör man dessutom en helt unik eller banrytande produkt med helt nya lösningar är dessutom risken för problem ännu större.

Den mycket unika Tesla Cybertruck har stött på ett par sådana. Tidigare i år tvingades Tesla sätta fast en extra popnit på accelerationspedalen för att hålla en dekor på plats. Nu är det det abnormt stora torkarbladet och lösa delar på flaket som resulterar i en andra återkallelse.

Enligt amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA:s kan torkarbladet fungera felaktigt och göra att sikten försämras kraftigt i samband med regn. Återkallelsen säger att ”en för hög elektrisk spänning kan göra att den främre vindrutetorkarmotorns styrenhet inte fungerar”.

Den här gången tvingas Tesla återkalla 11 688 för att åtgärda vinderutetorkaren. Tesla planerar att lösa problemet med en ny motor till vinderutetorkaren.

Samtidigt återkallas 11 383 Cybertruck för dekordetaljer som kan lossa från bilens flak. De kan flyga av och orsaka skada på bakomvarande bilar. Tesla planerar att lösa detta med starkare fästmaterial.

Bonusvideo: Så fungerar den stora torkaren på Cybertruck:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.