Tesla bygger ut: Största fabriken ska bygga 3 000 bilar om dagen

Tesla har i sommar genomfört planerad produktionsstopp vid sina fabriker i Kina och Tyskland. Målet har varit att öka produktionsvolymerna.

Giga Shanghai, fabriken i Kina, är Teslas största fabrik. Här pausade man tidigare i sommar produktionen av Model Y för att uppgradera produktionslinorna. Det arbetet ska enligt Teslarati vara klart och just nu står produktionen av Model 3 stilla till följd av pågående uppgraderingar av denna produktionslinan.

Teslarati rapporterar vidare att uppgraderingarna i kombination med införandet av ett tredje skift ska göra att Tesla kommer kunna producera runt 3 000 bilar per dygn i fabriken i Kina.

Även fabriken i Tyskland har genomgått större uppgraderingar under juli, rapporterar Tesmanian. Utöver att utöka produktionskapaciteten har man också förberett en produktionslina för att tillverka Model Y med Teslas nya strukturella batteripaket. Dessutom ska man ha testat nya färger i målarverkstaden som påstås bli aktuella med Model Y med strukturellt batteripaket.

Under hösten ska Tesla skala upp produktionsvolymerna i Berlin. I oktober räknas en veckovis produktionsvolym om 3 000 bilar vara uppnådd. Mot slutet av året räknas volymerna vara uppe i 5 000 elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.