Tesla bygger snabbladdare för Tesla Semi i Nevada

Teslas eldrivna lastbil Tesla Semi hade premiären 2017. Sedan dess har Tesla arbetat med att få igång produktionen men lastbilen har stött på många förseningar. Den senaste uppgiften, som kom i samband med en kvartalsrapport i somras är att Tesla Semi blir en produkt för 2022.

Nu ser det ut som om Tesla har något Tesla Semi-relaterat på gång. Vid sin fabrik i Nevada har Tesla börjat bygga laddplatser för lastbilar avslöjar nytagna bilder från området. Högst sannolikt för Tesla Semi.

Tesla har planer på att bygga ett nätverk av snabbladdare även för lastbilar. Precis så som man gjort för sina personbilar. Nätverket har fått arbetsnamnet Megachargers och ska kunna ladda med upp till 1 MW.

– Det är min uppfattning att Tesla bygger dessa för en testflotta av Semi för resor mellan Fremont-Giga Nevada. Även om detta är ett tecken på framsteg, bör det inte tolkas som att produktionen är väldigt nära. Modell Y och Cybertruck är i fokus. Semi och Roadster efter det, säger källan bakom bilderna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.