Tesla Berlin slår nytt volymrekord med 5000 Model Y i veckan på årsdagen

Tesla fortsätter att skala upp produktionen av Tesla Model Y vid sin fabrik utanför Berlin. I veckan firade man 5000 producerade bilar på en vecka, och slog därmed ett nytt produktionsrekord.

Veckan markerar också årsdagen för de första leveranserna från fabriken. De första bilarna lämnades över till de första kunderna den 22 mars i fjol.

Under de senaste månaderna har fabriken sett betydande volymökningar. Efter att produktionen startade i mars förra året tog det hela tre månader att nå en produktionsvolym på 1000 Tesla Model Y i veckan.

Först fyra månader senare i oktober nådde fabriken en veckovolym på 2000 Model Y. Efter det har har volymerna snabbt ökat. I december nådde fabriken 3000 bilar, i februari 4000 bilar och nu då i slutet på mars 5000 Model Y på en vecka.

Efterfrågan på Tesla Model Y är bevisligen hög, speciellt efter de stora prissänkingarna tidigare i år. De senaste siffrorna från den svenska nybilsregistreringen visar att Tesla Model Y är på god väg att bli årets hittills mest registrerade bilmodell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.